Φτιάχνεται με τα παρακάτω υλικά σε μεγάλες δόσεις: μουσική, videos, sports, gossips, media, booze, όπλα, sex, drugs και οτιδήποτε τέλος πάντων έχει αξία σε αυτό τον κόσμο...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ejekt - Day 2

Δεύτερη μέρα του Ejekt Festival λοιπόν που μας βρίσκει με περισσότερο κέφι και διάθεση μόνο και μόνο από το γεγονός ότι ακολουθεί Σάββατο.
Τους Klaxons θέλουμε να προλάβουμε και είμαστε σίγουροι ότι ίσα ίσα τους προλαβαίνουμε φτάνοντας 7+ αλλά που!Μπαίνουμε μέσα και βλέπουμε τους Subways επί σκηνής. Το πρόγραμμα έχει πάει κατά διαόλου και όλα πρόκειται να έχουν μία με μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Μικρό το κακό, θα δούμε περισσότερα live.
Να πούμε βέβαια ότι κατά την είσοδο τα καχύποπτα βλέμματα των πορτιέρηδων έχουν μείνει κολλημένα στα μάτια τους από την προηγούμενη μέρα. Τέλος πάντων, αυτοί έχουν το πρόβλημα.
Subways: Αν δεν έχεις τραγούδια, όση καλή και να είναι η σκηνική σου παρουσία, που για μένα στο Ejekt ούτε αυτή δεν είχαν, δεν κάνεις τη διαφορά. Πραγματικά περίμενα πότε θα τελειώσει κάθε τραγούδι τους, προκειμένου να μιλήσω με μεγαλύτερη ευκολία με τους γύρω μου.Στο δε Rock N Roll Queen,πάλι stage diving! Τι στο διάολο? Κάθε φορά στο ίδιο τραγούδι τον πιάνει ο ίδιος ακριβώς ενθουσιασμός???
Klaxons: Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ να τους ακούσω, όχι μόνο γιατί έχουν 2-3 αρκετά καλά κομμάτια αλλά και για να διαπιστώσω αν όλος αυτός ο χαμός που έγινε πριν κανα δυο χρόνια γύρω από το όνομα τους είχε όντως κάποια βάση.Συμπέρασμα? Ok,ο ήχος που πρότειναν έδωσε το έναυσμα για να βγουν αρκετά καλά καινούρια συγκροτήματα αλλά οι ίδιοι ως μπάντα δεν έχουν και πολλά να πουν στο live. Άκυροι και στυλιστικά επίσης..
Echo and the Bunnymen: Δεν είχα καμία όρεξη να τους δω. Δε λέω, ιστορική μπάντα με κλασικά κομμάτια που μας έχουν σημαδέψει και έχουν παίξει αποφασιστικό ρόλο στο ποια είναι η μουσική που έχουμε καταλήξει να γουστάρουμε αλλά και πάλι δεν...Μπήκα τιμής ενέκεν να ακούσω λίγο αλλά ο χώρος και ο ήχος δεν βοήθησαν, οπότε την έκανα για έξω και έπιασα κάγκελο αναμένοντας τον κύριο Jarvis.
Jarvis Cocker: Στο Primavera δυο-τρία κομμάτια κάτσαμε κι ακούσαμε και την κάναμε με ελαφρά. Την Παρασκευή όμως, ελλείψει άλλων επιλογών όχι μόνο είδαμε όλο το live αλλά μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε κιόλας. Ok, καμία σχέση τα νέα τραγούδια με Pulp αλλά ο Jarvis έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει και να αναδεικνύει τη μουσική του όπως κανείς άλλος με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία. H έμφάνισή του αναμενόταν να είναι και τελικά ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά του Ejekt.
Royksopp: Αφού βγήκαν τελικά πάλι καλά! Πρέπει να περιμέναμε γύρω στην ώρα και πάλι προβλήματα είχαν στον ήχο. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να τους παρακολουθήσω λόγω της χαλάρωσης από το πολύ περίμενε αλλά σιγά σιγά με τα ανεβαστικά beats και τα επίμονα σύνθια κατάφεραν να με ξυπνήσουν. Μαλακία ότι έχασα το Eple όταν έτρεχα στις τουαλέτες, πρόλαβα όμως What else is there και Only this Moment.Δεν ξετρελάθηκα αλλά δε με χάλασε κιόλας.
2many dj's:Αυτοί τι ώρα βγήκαν,κατά τις 3? Χορέψαμε αρκετά με τα remixes σε MGMT και Gossip και με διάφορα άλλα τα οποία λόγω της δυσκολίας της ώρας και της κατάστασης δεν δύναμαι να ανακαλέσω από τη μνήμη μου.Κάτι καινούριο, όχι δεν ακούσαμε αλλά τη δουλειά τους την έκαναν μια χαρά.
James Lavelle: Πρώτο κομμάτι U2, δεύτερο Enjoy the Silence.Έφυγα πριν προλάβει να βάλει Νταλάρα για τρίτο και μείνω με στραβωμένο σαγόνι στον τόπο.

Τo Ejekt και τις δύο ημέρες υπήρξε άνευρο,ξενέρωτο, χωρίς παλμό. Ο κόσμος επίσης ήταν λιγοστός. Μάλλον μπλέχτηκε σε ό,τι αφορά το κοινό που απευθύνεται. Σίγουρα δεν απευθύνθηκε στο καραψαγμένο κοινό, το οποίο θα πάει στο Synch π.χ., όταν το πιο ψαγμένο είναι οι White Lies. Επίσης δεν απευθύνθηκε στο και καλά alternative κοινό που έσπευσε πέρυσι για τους James -και μόνο-, που φέτος θα σπεύσει αντίστοιχα στο Santana (η προπώληση πάει ανέλπιστα καλά) αλλά θα το πάει και το μπουζουκάκι του, όταν το πιο εμπορικό όνομα είναι οι Pixies. Σαν ένα μίνι Rockwave μου φάνηκε αλλά όταν υπάρχει το πρωτότυπο γιατί να προτιμήσει κάποιος το αντίτυπο???Επίσης, ο χώρος είναι πολύ κρύος ως προς την ατμόσφαιρα που δημιουργεί και σίγουρα δεν προσμετράται στα θετικά του festival. Ακόμα, ως διοργάνωση ακούστηκε και παίχτηκε λιγότερο συγκριτικά με τα άλλα φεστιβάλ. Τέλος, ίσως το μέγεθος του κοινού που θα παρακολουθήσει τις συναυλίες του είδους στην Ελλάδα να μη δικαιολογεί την ύπαρξη τριων φεστιβάλ μέσα σε τρια συνεχόμενα Σ/Κ. Όπως και να 'χει,ελπίζουμε να μην το βάλουν κάτω από τη μεριά της Detox και του χρόνου να μας παρουσιάσουν ένα Ejekt που θα πάρει το αίμα του πίσω.

Φωτό: Θοδωρής Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: